martes, 7 de octubre de 2008

MADRID

TEATRIZ
c/Hermosilla,15
Tlf: 915 775 379
Un antic teatre redecorat pel dissenyador Philipe Starck és el marc d'aquest restaurant de moda situat en el madrileny barri de Salamanca.

El restaurant destaca sobretot per la seva decoració i originalitat. El pati de butaques de l´antic teatre Beatriz ha estat substituit per una multitut de taules rodones de diferents mides i totes elles parades de cara a l´escenari, el qual acull una espectacular barra de bar d´alabastre i unes quantes taules per prendre una copa.El primer palque acull la zona de fumadors i l´antiga recepció del teatre s´ha convertit ara en el 'tapas bar', on degustar una serie de delicatessens en miniatura.

La seva carta és l'únic que no suposa una gran sorpresa. Dividida en un primer, segon i tercer acte (digne d´una ment amb una gran creativitat) està formada per amanides, carns, peixos i alguns plats de tradició italiana. Una cuina no gaire elaborada (amanida césar, de tomàquet i mozzarel·la, carpaccio de vedella, hamburguesa...) que, per sort, tampoc no et dóna un fort ensurt a l´hora de pagar.

Al Teatriz val la pena anar-hi, però per veure el seu ambient, de manera que amb una copa després de sopar és més que suficient.

EN BUSCA DEL TIEMPO
c/Barcelona,4
Tlf: 915 219 801

Es pot considerar una bodega, un restaurant de cuina vasco-espanyola o un asador, tot depèn del què i el com vulguis menjar.

Ocupa un antic edifici restaurat del centre de Madrid (molt proper a la Plaza del Sol) i conserva amb molta cura l´arquitectura original. Un cop allà, es pot escollir entre quedar-se a la primera sala, rodejat de les antigues pedres de les parets i degustar unes tapes, unes exquisites tostas (recomano, sobretot, la de pernil i formatge, senzilla però deliciosa) o un increible plat de patates fregides amb pernil i ous ferrats (un homenatge al colesterol que val la pena permetre´s). L´altra opció és pujar a la primera planta, al saló 'La vieja chimenea' i menjar en un ambient més relaxat, tot i que també rústic, qualsevol de les carns de la seva carta (que poden ser servides a la pedra).

Tant una opció com l´altra és totalment assequible, els seus plats són copiosos i dubte que no en surtis satisfet.


HOTEL PUERTA AMERICA
Avda.de América, 41
Tlf: 917 445 400


-¿Es el de colorines?
Aquesta és la pregunta que et fan tots els taxistes quan demanes que et portin a aquest hotel. I és que suposo que, des de fora, és el que crida més l´atenció. Una gran façana dissenyada per Nouvel, que es divisa des de l´M-30, pintada en diferents tonalitats de colors (construint una escala des del taronja fins al blau elèctric) amb paraules i frases escrites en grans lletres i diferents idiomes.

Però el Puerta América és més que un arc de Sant Martí. Dormir en ell és dormir en un museu. Cada una de les seves plantes ha estat creada per un dissenyador diferent, en un intent d'evocar les relacions que van haver-hi amb el contient que descobrí Colon i el crisol de cultures que allà hi havia. Des de Xavier Mariscal fins a Arata Isozaki, passant per Zaha Hadid i molts altres, cada pis és sorprenent en si mateix i cada habitació és fascinant. N´hi ha de més futuristes, altres de més recarregades i altres més sòbries, però no es pot negar que totes han estat pensades fins al més mínim detall i que visitar-les val la pena, encara que només sigui per a fer algunes fotos.

























No hay comentarios: