La opció més econòmica és menjar una pizza o un entrepà dels molts locals que hi ha pel carrer, assegut en qualsevol pont o escalinata, o, fins i tot, en alguns casos, es pot fer còmodament en algun bar. D´aquesta manera, es poden degustar els famosos 'pannini' (entrepans enrotllats fets amb la massa de creps), les esplèndides 'foccacie' (entrepans de massa de pizza) o els 'trementinos' (sandwichos de tot tipus, freds o calents).
I per als que prefereixen entaular-se, l´oferta gastronòmica és bastant variada, sempre acollint-se als paràmetres de la cuina veneciana: sopes (la més famosa, la de verdures o 'minestrone'), algunes amanides (a tot arreu hi ha la 'caprese', de tomàquet i mozzarella), moltes pastes , una gran varietat de peixos i carns. Els vins no baixen dels 30€, però en alguns llocs ténen vi de la casa, servit en gerra, i és bastant bo i més assequible.
I sobretot, per als qui visiten Venècia, és imprescindible prendre un gelat en una de les moltes gelateries que poblen els carrerons de la ciutat dels canals.
Cuina italiana: pizzes, pasta, carns i peixos.
Situació: a la zona d'Arsenal, davant del Gran Canal, amb una acollidora terrasseta.
Horari: a la nit, la cuina està oberta fins les 22h.
Preu: uns 40€ per persona.
Bodega: el vi de la casa costa 9€ i no està malament.
Servei: ràpid, amable i molt eficient.
Observacions: sense ser una cuina d'èlit, està bastant bé. Les pastes estan molt ben cuinades i el tamany dels plats és l´adequat. Mentre esperes, t´ofereixen un bon sortit de pans de diferents tipus i no s´obliden de portar-te els setrills o el formatge ratllat abans de que els demanis.
Cuina veneciana: molta qualitat però plats no molt copiosos.
Situació: radera la Pça. San Marco, i davant d´un petit canal.
Preu: al voltant dels 90€ per persona.
Bodega: no ténen cap vi d´importació, i els preus d´aquests són molt elevats (el més barat ronda els 50€)
Servei: molt atent, però no massa ràpids.
Observacions: és perfecte per a una vetllada una mica especial. La terrasseta és molt acollidora, i hi ha música jazz en directe (d´un piano de cua) o un fil musical. Només arribar t´ofereixen com a aperitiu un vi blanc escumós (cava), que està molt bo, però evidentment, té el seu preu.
Cuina veneciana de qualitat: excepcionals els peixos i les pastes.
Horari: la cuina està oberta fins les 22h30.
Preu: uns 60€ per persona.
Situació: en una petita i solitària placeta del barri de San Marco.
Bodega: ténen vins italians i d´importació. L´ampolla més barata costa uns 20€.
Servei: molt correcte.
Observacions: el raconet on està aquest restaurant és molt acollidora. La preparació i presentació dels plats és excel.lent, i només arribar t´ofereixen un còctel com a aperitiu i diferentes tipus de panets amb mantega.
HOTEL SANT'ELENA
calle Buccari 10
No molt allunyat del centra de Venècia (a uns 20 minuts a peu per un preciós passeig que bordeja el canal) es troba aquest encantador hotel. En els orígens era un convent, adquirit per la cadena Best Western, i convertit en el que és ara: un 4 estrelles, molt ben reformat, de decoració moderna (bastant allunyat del classicisme o, en alguns casos, rococó, que impera a Venècia) i amb un preciós jardinet, perfecte per als esmorzars a l´aire lliure.El seu servei és molt eficient, tot i que quan l´hotel està ple van una mica de bòlit i l´atenció durant els desdejunis pot veure´s una mica mancada. Tot i així, és una molt bona opció per a passar uns dies en aquesta ciutat, allunyat del bullici del turisme i lo suficientment aprop de tot com per a no perdre´s res.
No hay comentarios:
Publicar un comentario