martes, 2 de octubre de 2007

VENÈCIA




Venècia no és una ciutat cara, es caríssima. Sembla impossible que hi hagi gent que hi pugui viure. La ciutat està plena de racons encantadors, petites 'osterie' o 'trattorie' amb taules en carrerons o minúscules places; ara bé, seure-hi i gaudir de l´entorn es fa pagar.

La opció més econòmica és menjar una pizza o un entrepà dels molts locals que hi ha pel carrer, assegut en qualsevol pont o escalinata, o, fins i tot, en alguns casos, es pot fer còmodament en algun bar. D´aquesta manera, es poden degustar els famosos 'pannini' (entrepans enrotllats fets amb la massa de creps), les esplèndides 'foccacie' (entrepans de massa de pizza) o els 'trementinos' (sandwichos de tot tipus, freds o calents).

I per als que prefereixen entaular-se, l´oferta gastronòmica és bastant variada, sempre acollint-se als paràmetres de la cuina veneciana: sopes (la més famosa, la de verdures o 'minestrone'), algunes amanides (a tot arreu hi ha la 'caprese', de tomàquet i mozzarella), moltes pastes , una gran varietat de peixos i carns. Els vins no baixen dels 30€, però en alguns llocs ténen vi de la casa, servit en gerra, i és bastant bo i més assequible.

I sobretot, per als qui visiten Venècia, és imprescindible prendre un gelat en una de les moltes gelateries que poblen els carrerons de la ciutat dels canals.



RESTAURANT 'LA NUOVA PERLA'


Cuina italiana: pizzes, pasta, carns i peixos.
Situació: a la zona d'Arsenal, davant del Gran Canal, amb una acollidora terrasseta.
Horari: a la nit, la cuina està oberta fins les 22h.
Preu: uns 40€ per persona.
Bodega: el vi de la casa costa 9€ i no està malament.
Servei: ràpid, amable i molt eficient.
Observacions: sense ser una cuina d'èlit, està bastant bé. Les pastes estan molt ben cuinades i el tamany dels plats és l´adequat. Mentre esperes, t´ofereixen un bon sortit de pans de diferents tipus i no s´obliden de portar-te els setrills o el formatge ratllat abans de que els demanis.

RESTAURANT 'BON VECCHIATI'


Cuina veneciana: molta qualitat però plats no molt copiosos.

Situació: radera la Pça. San Marco, i davant d´un petit canal.

Preu: al voltant dels 90€ per persona.

Bodega: no ténen cap vi d´importació, i els preus d´aquests són molt elevats (el més barat ronda els 50€)

Servei: molt atent, però no massa ràpids.

Observacions: és perfecte per a una vetllada una mica especial. La terrasseta és molt acollidora, i hi ha música jazz en directe (d´un piano de cua) o un fil musical. Només arribar t´ofereixen com a aperitiu un vi blanc escumós (cava), que està molt bo, però evidentment, té el seu preu.

RESTAURANT 'GIGIO'

Cuina veneciana de qualitat: excepcionals els peixos i les pastes.

Horari: la cuina està oberta fins les 22h30.

Preu: uns 60€ per persona.

Situació: en una petita i solitària placeta del barri de San Marco.

Bodega: ténen vins italians i d´importació. L´ampolla més barata costa uns 20€.

Servei: molt correcte.

Observacions: el raconet on està aquest restaurant és molt acollidora. La preparació i presentació dels plats és excel.lent, i només arribar t´ofereixen un còctel com a aperitiu i diferentes tipus de panets amb mantega.



HOTEL SANT'ELENA

calle Buccari 10

No molt allunyat del centra de Venècia (a uns 20 minuts a peu per un preciós passeig que bordeja el canal) es troba aquest encantador hotel. En els orígens era un convent, adquirit per la cadena Best Western, i convertit en el que és ara: un 4 estrelles, molt ben reformat, de decoració moderna (bastant allunyat del classicisme o, en alguns casos, rococó, que impera a Venècia) i amb un preciós jardinet, perfecte per als esmorzars a l´aire lliure.

El seu servei és molt eficient, tot i que quan l´hotel està ple van una mica de bòlit i l´atenció durant els desdejunis pot veure´s una mica mancada. Tot i així, és una molt bona opció per a passar uns dies en aquesta ciutat, allunyat del bullici del turisme i lo suficientment aprop de tot com per a no perdre´s res.










































No hay comentarios: